Uitslag verkiezingen op Dollard College
2 april 2019

Uitslag verkiezingen op Dollard College

​​In deze politiek turbulente tijd met de provinciale- en waterschapsverkiezingen in het vooruitzicht is het ondenkbaar om deze ontwikkelingen zomaar aan ons en vooral onze leerlingen, voorbij te laten gaan.

Om die reden zijn de klassen maatschappijleer en mens en maatschappij gestart met de voorbereidingen voor de verkiezingen op 20 maart. Het doel hiervan is de politieke betrokkenheid te vergroten bij onze leerlingen. Om leerlingen kennis te laten maken met de lokale politiek en hen te laten ervaren wat verkiezingen inhouden, doen wij als Dollard College daarom dit jaar wederom mee aan de scholierenverkiezingen! Door goede contacten met de gemeente hebben wij wederom de beschikking over de echte stemhokjes en bijbehorende middelen. 

De week voorafgaand aan de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen hebben 145 bovenbouw leerlingen van het Dollard College te Winschoten gestemd voor de Provinciale Staten. D66 is als grote winnaar uit de bus gekomen, op de voet gevolgd door GroenLinks. Een derde plaats is weggelegd voor de PvdA. Waar de nieuwkomer Fvd in de gemeente Oldambt de grootste partij werd met 13,9%, moest de partij op het Dollard College genoegen nemen met een gedeelde vierde plaats samen met de VVD.

Ondanks dat er al een handje vol leerlingen was die ook dit jaar stemgerechtigd waren, hopen we dat de toekomstige ‘first-voters’, mede door deze ervaring op school, ook gebruik zullen maken van hun democratisch recht. De gemeente bedanken wij wederom voor de facilitering van dit evenement. In mei staat onze volgende afspraak gepland met de gemeente; dan zullen de vierde klassen MAW de raadszaal weer betreden, alwaar onder toeziend oog van lokale politici gedebatteerd zal worden over maatschappelijke actuele kwesties.

Wij kijken als school reikhalzend uit naar de volgende verkiezingen!

Uitslag verkiezingen op Dollard College

Reageren