PROJECT TECHNIEK VOOR 2BKa EN 2Ka op het Hommesplein
27 november 2019

PROJECT TECHNIEK VOOR 2BKa EN 2Ka op het Hommesplein

​​Onderzoeken. Ontwerpen. Maken. Presenteren. In Vakkanjer Explorer, een bijzonder lesprogramma in challengevorm, bedenken de leerlingen ideeën die de maatschappij verder helpen. Ieder vanuit zijn of haar eigen interesses en talenten. De leerlingen van het Dollard College zijn in november begonnen met Vakkanjer Explorer, de eindpresentatie is in maart 2020.

Ieder team krijgt bij de start van Vakkanjer Explorer een opdracht: begin een bedrijf en bedenk een technische oplossing voor een probleem. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag met het bedenken en maken van praktijkgerichte oplossingen om kinderen meer te laten bewegen in opdracht van de Johan Cruyff Foundation. Of ze gaan de slag met de thema’s zorg of recycle.  

De leerlingen gaan onderzoeken, ontwerpen, maken en presenteren en ontdekken met dit project of techniek iets voor ze is. Tijdens het project geeft een jury tips om het idee te verbeteren. Een foute uitwerking bestaat niet: het gaat om het idee en de creativiteit. 

Maart: het resultaat!
Inmiddels zijn de deelnemende teams enthousiast begonnen. De mooiste ideeën vliegen over tafel. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Op vrijdag 12 maart is het feestelijke eindevenement van Vakkanjer Explorer: de teams presenteren dan hun prototype aan een vakjury. Die kiest het beste idee. Ouders, familie en vrienden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Waar en hoe laat melden we later nog op deze site. 

Over Vakkanjers
Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van een realistische opdrachten voor een landelijke en échte opdrachtgever. Vakkanjers omvat vier projecten in een doorlopende lijn. Vanaf het eerste jaar vmbo tot en met het mbo. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21st century skills als initiatief nemen, probleem oplossen, teamwork en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Ontdek Vakkanjers op www.vakkanjers.nl

Reageren