Leerlingen Hommesplein genomineerd voor de Marie Loke profielwerkstukprijs 2021!
hommesplein | 13 april 2021

Leerlingen Hommesplein genomineerd voor de Marie Loke profielwerkstukprijs 2021!

​​

Drie gymnasiumleerlingen van het Dollard College vestiging Hommesplein, hebben dit schooljaar een profielwerkstuk gemaakt over de Romeinse dichter ‘Catullus’. Sharon de Roos, Daniëlle van der Wijk en Hannah Kuiper hebben onderzocht in hoeverre Nederlandse vertalingen van de gedichten van Catullus afwijken van het origineel.

Ze hebben zich speciaal gericht op veranderingen in stijlfiguren en grammaticale structuren. “Wij vinden het in onze vrije tijd erg leuk om te lezen, waardoor wij het een goed idee vonden om een profielwerkstuk in de literaire hoek te doen. Na uitgebreid overleg met onze profielwerkstukbegeleider zijn we zodoende uitgekomen op de gedichten van Catullus.” vertellen de drie examenleerlingen. “Catullus is een Romeinse dichter. Deze dichter was erg baanbrekend in zijn tijd doordat hij experimenteerde met taal en literatuur en doordat hij literaire tradities op een nieuwe manier de wereld in stuurde.”

De leerlingen waren enorm verrast en blij toen zij hoorden dat ze genomineerd waren voor de Marie Loke profielwerkstukprijs van 2021. Het profielwerkstuk zal door een jury van wetenschappers en docenten beoordeeld worden, waarna op 30 april het beste profielwerkstuk een prijs zal ontvangen. De presentatie en prijsuitreiking vinden digitaal plaats. Betrokkenen kunnen in een online omgeving inchecken en virtueel rondlopen.

Reageren