Terugblik finale Concours Culturel 2019
2 april 2019

Terugblik finale Concours Culturel 2019

​​Op vrijdagavond 22 maart hebben 17 deelnemende acts gestreden voor de titel winnaar Concours Culturel.

De meer dan 200 toeschouwers hebben kunnen genieten van acts is de categorieën 'Muziek', 'Dans' en 'Poëzie en kunst'. Deze acts stonden allen in het thema van 'Grenzeloos' en werden gevormd door de leerlingen van de vestigingen Hommesplein-Stikkerlaan, Pekela en Bellingwolde.

Het publiek kon gratis deze smaakvolle avond bijwonen. Om toch bij te kunnen dragen aan een goed doel werd er geld gevraagd voor koffie/thee, etc. Het gekozen goede doel voor dit jaar was War Child. De totale opbrengst is € 213,40.

De organisatie was erg verrast door de creativiteit die de leerlingen hebben laten zien. Dit werd duidelijk in de zelf geschreven liederen en door de choreografie in de dansacts. Zoals gewoonlijk waren de poëzie en kunst inzendingen vol van zowel emotie, als ook eigenheid. Het was dan ook erg prettig dat het jureren van de acts plaats vinden door externe experts. Zij hebben het moeilijk gehad met de diversiteit van de acts binnen de drie categorieën.

Het eindoordeel van de jury is gevallen op :

- Categorie 'Dans' :        Floor Aeilkema en Myrthe Kruize

- Categorie 'Muziek':      Madelief Cornelisse

- Categorie 'Poëzie en Kunst' : Timo Boom

Graag bedankt de organisatie van Concours Culturel de collega's die betrokken waren bij het voortraject, de stagecrew, externe jury en alle deelnemers voor zowel de samenwerking, als ook de kwaliteit van alle acts.

Tot volgend jaar!

Mw. Lunsche
Dhr. Meijer
Dhr. Nienhuis
Dhr. van Dijk
Mw. Tuin-Smid

Reageren