Groot succes schaatsteam Dollard College op de provinciale kampioenschappen.
1 maart 2019

Groot succes schaatsteam Dollard College op de provinciale kampioenschappen.

​​Vrijdag 8 februari deed een delegatie van het Dollard College mee aan de provinciale voorronde van de ploegenachtervolging in Kardinge. Het Dollard college doet al 27 jaar mee aan dit prachtige schaatsevenement. Natuurlijk weer onder leiding van meneer Vrijenhoek en dit jaar was ook meneer Van der Boom van de partij.

De schaatsploegen reden in vier categorieën mee in de recreatieklasse. De jongste meisjes (t/m 14 jaar) beten het spits af. Door een valpartij eindigden ze helaas als negende. De jongens t/m 14 jaar waren allen nieuwkomers en deden het zeer verdienstelijk.  Ze eindigden als tweede na een spannende finale tegen Assen we waren wel de beste Groninger school en daar zijn we heel trots op.

In de pauze deelde meneer Van der Boom gangmakers uit en dat heeft geen windeieren gelegd !! De meisjes in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar schaatsten naar een vierde plek. Het vuurwerk werd voor het laatst bewaard, want de jongens t/m 15 jaar werden eerste en hoe. M. Immenga, E. Bos, R. Zandberg en N. Bos uit 4GA werden versterkt door de twee jaar jongere J. Zuur uit klas 3Hd. Samen bleek het een ijzersterke combinatie en schaatsten ze met afstand naar de eerste plek. Er zat bijna een halve minuut tussen plek 1 en 2. Zij mogen als provinciale winnaar op 12 maart de provincie vertegenwoordigen op de Nederlandse kampioenschappen in Breda.

Tijdens deze activiteiten kunnen leerlingen hun talenten laten zien. Dat is waar we als Dollard College voor staan en waarom wij deze dagen zo belangrijk vinden. Maar bovendien hebben de leerlingen een ervaring waar ze vaak met plezier op terugkijken.

Reageren