Samenwerking Dollard College / Ubbo Emmius

Samenwerking Dollard College / Ubbo Emmius

Het Dollard College en Ubbo Emmius in Winschoten werken met elkaar samen! Beide scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs bundelen hun krachten om een volwaardig en breed onderwijsaanbod voor jou en alle andere leerlingen in Winschoten en omgeving te kunnen garanderen. Óók in de toekomst.

Waarom samenwerken?

Voor beide scholen staat het belang van jou als leerling voorop. Wij willen jou alle keuzemogelijkheden qua onderwijs blijven bieden. Het voortgezet onderwijs in Oost-Groningen krijgt namelijk te maken met een dalend aantal leerlingen. Samen zien we veel meer kansen dan apart van elkaar, zodat jij de opleiding kan kiezen die bij je past. We gaan voor een besturenfusie met ingang van 1 januari 2022 en een formele samenvoeging van onze scholen in Winschoten per 1 augustus 2022. Op deze manier kunnen we nu én in de toekomst het ‘totaalpakket’ aan onderwijs garanderen: van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.

Maak online kennis met onze scholen

Ga jij volgend jaar naar het voortgezet onderwijs in Winschoten? Het liefst laten wij jou onze scholen in het echt zien, maar dat is wat lastig door de coronamaatregelen. Daarom hebben we een mooie online pagina gemaakt waarop jij en je ouders/verzorgers alvast kennis kunnen maken met de school. Je vindt hier al mooie sfeervideo’s van onze scholen en binnenkort ook nog heel veel andere leuke video’s, foto’s, vlogs, en info. Hopelijk zien we je snel!

Neem een kijkje op de gloednieuwe online pagina: www.samensterkeronderwijs.nl