mavo & vmbo

mavo & vmbo

Mavo
Het mavo staat voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en duurt vier jaar. De opleiding is bestemd voor leerlingen die weinig moeite hebben met studeren. Deze opleiding bereidt je voor op een studie op de hoogste niveaus (3 en 4) van het mbo. Je kunt met het mavo ook naar de 4e klas van de havo.

Vmbo
Vmbo staat voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Zoals de naam al zegt, bereidt het voor op middelbaar beroepsonderwijs, het mbo. Het vmbo is verdeeld in leerwegen. Een leerweg is een doorlopend programma van het voortgezet onderwijs naar het vervolgonderwijs.

De basisberoepsgerichte leerweg (bb)
Als je vooral praktisch bent ingesteld, is de basisberoepsgerichte leerweg bedoeld voor jou. De opleiding bereidt voor op uitvoerende beroepen. Er wordt op een andere manier geleerd en gewerkt waarbij er een directe en goede aansluiting is op niveau 1 en 2 van het mbo.

De kaderberoepsgerichte leerweg (kb)
Als je het liefst leert door praktisch bezig te zijn, dan past de kaderberoepsgerichte leerweg goed bij jou. Deze leerweg bereidt je ook voor op aansluitende opleidingen op de hoogste niveaus (3 en 4) van het mbo.