(6 jarige) havo

(6 jarige) havo

Havo
Het havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs) is, inclusief de eerste twee leerjaren, een vijfjarige opleiding. Met een havodiploma kun je de studie voortzetten in het hoger beroepsonderwijs. In het derde leerjaar volgt iedereen dezelfde vakken, wel is de lesstof uitgebreider dan in het tweede jaar. In de loop van het derde schooljaar kies je een profiel. De decaan en je mentor helpen jou hierbij. Welk profiel je kiest, hangt af van jouw belangstelling en de opleiding die je hierna wilt volgen.

Je kunt uit de volgende profielen kiezen:
• Cultuur en Maatschappij
• Economie en Maatschappij
• Natuur en Gezondheid
• Natuur en Techniek

Zesjarige havo
Als je de zesjarige havo volgt krijg je twee diploma's; een mavo- en een havo-diploma. Tijdens het mavo volg je al onderdelen van lesstof op havo-niveau. Na het behalen van je mavo-diploma ga je naar klas 4 van de havo op vestiging Hommesplein.

Voor wie is het zesjarige havo? Het zesjarige havo is een traject voor mavo-leerlingen die wel wat extra uitdaging aankunnen. Om te beoordelen of het zesjarige havo bij jou past, kijken we naar je basisschoolresultaten. Haalde je in het leerlingvolgsysteem met name B-scores, ben je een gemotiveerde leerling en geeft jouw basisschool een positief advies? Dan zou het zesjarige havo wat voor jou kunnen zijn. Als je het zesjarige havo volgt, houden we goed in de gaten of dit voor jou het beste traject is. Is het toch te zwaar? Dan ga je verder in de reguliere mavoopleiding. Een tweede belangrijk moment is je mavo-examen. Haal je dat en rond je de voorbereiding op het havo goed af, dan kun je aan de laatste twee jaar van het havo beginnen.

Hoe ziet het zesjarige havo eruit? In het zesjarige havo krijg je extra tijd om je talenten te ontwikkelen. Tijdens vier jaar mavo bereid je je goed voor op de laatste twee jaar van het havo. Dat doen we zo: